Motor

Motor: Try the bike

Altijd al willen kijken of het motorrijden iets voor jou is? Maak dan gebruik van onze actie ‘TRY THE BIKE’

90 minuten rijles voor € 50,-

Gratis gebruik van motorkleding en helm.

Wij lessen met Honda CB650F.

Hoe zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Als je jonger bent dan 20 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op die leeftijd mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens (voertuigbeheersing en verkeersdeelneming) doen voor het rijbewijs A1.
Minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Minimaal 2 jaar na het behalen van A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen.

A2 en A rechtstreeks
Je kunt ook rechtstreeks je rijbewijs halen voor A2 en A. Voor A2 moet je dan minimaal 20 jaar zijn, voor A minimaal 24 jaar. Voor beide categorieën moet je dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens doen.
Zie: leaflet Motorrijbewijs A2 / rijksoverheid.nl

Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens doen.

De prijzen

Theorieboeken en cdroms via onze webshop, zie rechtsbovenin

Rijles 60 minuten solo: € 47,00

Rijles 60 minuten duo: € 42,00

Praktijkexamen Voertuigeheersing ( AVB): € 115,-

Praktijkexamen Verkeersdeelneming 1e en her-examen ( AVD): € 230,-

 

Eigen Verklaring:

Om een praktijkexamen aan te kunnen vragen moet er een Eigen Verklaring ingevuld worden op de site van het CBR. Ga hiervoor naar: mijncbr.nl 

Zorg dat je dit tijdig doet, het goedkeuren door het CBR kan tot 4 maanden duren!